FlyttaFlytten hemifrån

Tänk på detta när du anlitar flytthjälp

Det är mycket du ska fixa med när det kommer till en flytt. Om du vill göra livet enklare är flytthjälp en bra idé – flyttfirmor göteborg priser. Då kan du minska slitaget på din egen kropp och ha både tid och energi över till andra viktiga saker gällande flytten som att komma iordning i den nya bostaden.

Att flytta är en upplevelse som är tudelad. En flytt kan vara fylld av förväntan och glädje men samtidigt vara ett tungt jobb. Ett hem rymmer otroligt många saker och det tar ofta mer tid än du kan tro att packa ner allt i flyttkartonger. Det innebär en hel del kånkande och stök när du flyttar och för att underlätta för dig själv är det en bra idé att använda dig av flytthjälp. Det kostar en slant men det är i slutändan ofta värt varenda krona. Men för att flytten ska bli så bra som möjligt är det dock viktigt att du faktiskt väljer flytthjälp med omsorg. Tyvärr finns det sämre aktörer på marknade

Packa rätt i flyttkartong

n som kan stjälpa mer än att hjälpa. Gör därför vissa efterforskningar innan du skriver avtal med en flyttfirma.

Offerter och RUT-avdrag
När du vill ha flytthjälp ska du börja med att fundera över vad du faktiskt vill ha hjälp med. Fråga dig själv om du vill ha hjälp med att endast flytta bohaget från den gamla bostaden till den nya eller om du även vill ha hjälp med flyttstädning samt ner- och uppackning av dina saker. När du har klart för dig vad du vill att flytthjälpen ska bidra med tar du in offerter från olika företag. Offerterna jämför du med varandra. Kolla på priset och vad du får för pengarna. Välj sedan den flytthjälpen som ger dig mest hjälp i förhållande till prislappen. Tänk på att du kan använda RUT-avdraget när du anlitar flytthjälp, det kan ge dig ett ännu bättre pris. Det är möjligt att få avdrag på 50 procent av kostnaderna, upp till 75 000 kronor. Du kan läsa om reglerna kring RUT-avdrag på Skatteverkets webbsida.

Kom överens om betalningsmetod och pris
Innan flytten äger rum är det bra att ha kommit överens om ett pris. Om priset är rörligt kan slutsumman variera. En flyttfirma kan exempelvis ta betalt för att ha flyttbilen parkerad utanför bostaden, om det inte finns hiss eller om de ska bära saker från ett förråd. Tungt gods som ett kassaskåp eller ett piano kan ofta kosta extra. Ju mer information du kan ge flyttfirman desto bättre är det. Det är bra att veta att om du har kommit överens om ett fast pris med flyttfirman får priset inte överstigas med mer än 15 procent. Förutom priset är det en bra idé att komma överens om betalmetod innan flyttlasset går. Det är risk för osämja om det finns oklarheter kring detta.