FlyttaFlytten hemifrån

Frågor att ställa innan du anlitar en flyttfirma

Om du planerar en flytt är du förmodligen rädd för processen att packa ihop alla dina tillhörigheter och hantera logistiken för att få dem från punkt A till punkt B. Den goda nyheten är att du inte behöver göra allt själv, du kan anlita en flyttfirma som tar hand om allt åt dig. Men när det finns så många företag att välja mellan, hur vet du då vilket företag som passar bäst för dina behov? Här är några frågor att ställa innan du anlitar en  flyttfirma.

Vilka tjänster ingår

Det första du vill ta reda på är vilka tjänster som ingår i det pris som flyttfirman anger. Kommer de att packa dina saker åt dig? Lasta dem på lastbilen? Köra lastbilen till din nya plats? Lasta av allt i ditt nya hem? Se till att få en detaljerad lista över exakt vad som ingår så att du inte får några överraskningar senare.

Vad har de för erfarenhet?

Det är alltid en bra idé att fråga om ett företags erfarenhet om hur länge har de varit verksamma? Hur många flyttar har de genomfört? Har de någon specialiserad erfarenhet (t.ex. av att flytta ömtåliga föremål, pianon osv.) som kan vara relevant för din flytt?

Är de försäkrade och licensierade?

Se till att kontrollera att företaget är försäkrat och licensierat. Detta skyddar dig om något skadas eller försvinner under flytten.

Vad har tidigare kunder att säga?

Innan du fattar ditt beslut ska du se till att läsa recensioner på nätet från tidigare kunder. På så sätt får du en bra känsla för hur det är att arbeta med företaget och om det är troligt att de kommer att uppfylla eller överträffa dina förväntningar.

Kan de tillhandahålla referenser?

Förutom att läsa recensioner på nätet är det också en bra idé att be om referenser från tidigare kunder. Företaget bör kunna sätta dig i kontakt med några nöjda kunder som kan gå i god för deras arbetskvalitet.

Erbjuder de en kostnadsfri uppskattning?

De flesta välrenommerade flyttfirmor erbjuder en kostnadsfri uppskattning baserad på en bedömning av dina tillhörigheter och avståndet för din flytt. Var försiktig med företag som ger dig ett kostnadsförslag utan att först se vad som ska flyttas för risken är stor att de inte är helt öppna med sin prissättning.

Vilka metoder använder de för betalningar?

Se slutligen till att ta reda på vilka betalningsmetoder företaget accepterar om de föredrar kontanter, checkar eller kreditkort? Vissa företag kan också kräva en deposition i förskott innan arbetet påbörjas. När du har ställt dessa frågor och samlat all information du behöver är du redo att välja rätt flyttfirma för din nästa flytt!

Slutsats

Om du anlitar en välrenommerad flyttfirma som hjälper dig med alla tunga lyft. Då behöver det inte vara stressigt att flytta. Genom att fundera på några av dessa tips innan du fattar ditt beslut kan du vara säker på att du har valt rätt företag för jobbet.