FlyttaFlytten hemifrån

Kom ihåg-lista när du ska flytta

 

En flytt kan vara ett riktigt stort projekt och det är mycket som ska organiseras, planeras och genomföras. Många kanske tänker att själva transporten av dina ägodelar från ditt gamla boende till ditt nya är den största delen av flytten, men det många märker efter en flytt är att det snarare var den enklaste delen. Även om det såklart kan vara fysiskt krävande att bära på möbler och kartonger. Det är bra att börja planera inför din flytt i god tid så att du slipper känna dig stressad och på så sätt även glömma viktiga saker som behöver göras. Här tänkte vi ge dig en liten kom ihåg-lista på saker som är bra att tänka på när du står inför en flytt.

Boka flytthjälp och flyttstäd

Om du har tänkt att anlita en flyttfirma för hjälp med flytten och en städfirma som ska sköta slutstädningen av din bostad är det bra att boka detta så fort du vet när flytten kommer att ske. Det är nämligen inte alls ovanligt att både flyttfirmor och städfirmor är uppbokade i flera månader framöver, speciellt under vissa perioder som är mer intensiva än andra. Så för att slippa stå där och känna stressen att du inte kan få den hjälpen du hade tänkt dig, är det lika bra att vara ute i god tid. Det här är annars en punkt som också är mycket lätt att glömma bort när flyttstressen sedan sätter i gång. Om du planerar att genomföra flytten på egen hand är det viktigt att du bokar lastbil eller släp i god tid, om du inte själv har tillgång till detta förstås.

Adressändra och teckna nya avtal

När du vet vilket datum du ska flytta kan du göra adressändring och flyttanmälan. Det sistnämnda är något du behöver göra hos Skatteverket, och är ett steg som många faktisFlytta tillsammanskt glömmer. Adressändring har endast med posten att göra, medan flyttanmälan hos Skatteverket innebär att du byter folkbokföringsadress efter flytt med erixonflytt.se. Du behöver också se över vilka nya avtal du behöver teckna. Exempelvis behöver du vanligtvis teckna nytt elavtal. Det här är bra att göra en tid i förväg eftersom det kan ta några dagar innan elbolaget hinner behandla din ansökan och det sista du vill är att stå i en ny bostad utan el på inflyttningsdagen. Kom också ihåg att eventuellt säga upp gamla avtal du inte längre behöver.

Märk upp kartonger

Så fort du har packat klart en flyttkartong är det bäst att märka upp den direkt. Skriv på den vad den innehåller, t ex online spel, men också vart den ska. Ska den direkt in i ett visst rum i den nya bostaden eller ska den kanske rentav direkt ner till en källare? Flytten kommer gå mycket smidigare om du har koll på vad dina flyttkartonger faktiskt innehåller.