Flyttstäda

När du ska anlita en städare

Du, precis som alla andra, har säkert svårt att få vardagen att gå ihop ibland. Det är mycket som ska hinnas med. Jobbet ska skötas, barnen ska lämnas på förskola, träningen ska hinnas med, maten ska lagas och så var det det där med städningen. Att anlita en städfirma kan vara ett sätt att få lite hjälp i vardagen. Det frigör både tid och energi.

Städ vid enstaka tillfällen eller regelbundet
Du kan anlita en städare för att flyttstäda malmö som kommer hem till dig vid ett speciellt tillfälle. Du kanske har haft fest eller ska flytta och hinner inte med att själv sköta städningen. Du kan också boka en städare som kommer hem till dig regelbundet. För många passar det bra att ha städhjälp varannan vecka medan andra gärna vill ha städhjälp varje vecka. Självklart kan du också välja att ha städhjälp mer sällan. Varför inte en gång i månaden?

Hur omfattande ska städningen vara?
Du kan faktiskt bestämma helt själv vad du vill få hjälp med när det kommer till städning. Många städfirmor erbjuder en checklista där alla vanliga städmoment ingår, till exempel rengöring av kök och toalett samt dammsugning och våttorkning av alla golv. Andra moment som kan ingå i en städrutin kan vara att torka av vitvarorna i köket eller göra rent dusch och badkar i badrummet. Genom att ha en checklista vet städfirman vad som ska göras och du vet vad du kan förvänta dig. Titta alltså igenom listan. Kanske finns det några moment där som du upplever är onödiga? Kanske finns det andra saker i ditt hem som du behöver hjälp med? Det kan vara allt från att bädda sängarna med rena lakan till att stryka skjortor eller putsa fönster. Allt är en förhandlingsfråga mellan dig och städfirman.

Ta in offerter från flera städföretag
När du har funderat över vilken typ av städning som skulle underlätta för dig i din vardag är det dags att kontakta olika städföretag. Det bästa är att begära in offerter från tre till fyra olika firmor. Då kan du i lugn och ro gå igenom dessa och jämföra både städmoment och priser. När du begär en offert måste du lämna viss information till städföretaget så att de kan göra en rimlig bedömning. Bland annat måste du uppge hur stort hem du har, hur ofta städningen ska ske, om du har husdjur och om du bor i lägenhet eller hus. När du har gått igenom offerterna och hittat den städfirma som du tror passar dig bäst är det dags att kontakta företaget. Ibland vill städfirman komma hem till dig för att själva bilda sig en uppfattning. Nu är du nära och alldeles snart kommer du att komma hem till en rent hem!